Iscjelitelj Zdenko
  Centralno mjesto prirodne i duhovne medicine
Iscjelitelj Zdenko
Zagreb, Hrvatska
Mob: +385 (98) 9211 076

iscjelitelj.zdenko@vip.hr

Univerzum i Energija

Znanstvenici su počeli otkrivati neke"tajne"majke prirode,koje su iscjelitelji,metafizičari i duhovni učitelji poznavali i prakticirali tisućljećima prije. Nauka danas zna da fizički Univerzum uopće nije materija,nego je njegova osnovna komponenta sila ili esencija,koju slobodno možemo zvati energija.

Stvari su čvrste i odvojene na razini naših fizičkih osjetila,ali na finijim razinama,molekularnim,atomskim,subatomskim vidi se da je čvrsta materija sastavljena od sve manjih čestica za koje se na kraju ispostavi,da su čista energija.

Materijalni svijet gruba je manifestacija svijeta energije!

Svaka materijalna stvar ili tvar koju vidimo i najmanji osjećaj koji u životu iskusimo samo su gruba ili fina manifestacija oblika energije!

Svijest stoji iza svakog materijalnog i energetskog oblika i matrica je vidljivog i nevidljivog svijeta, svijest je vječno postojanje!

Fizički smo čista energija,sve u nama i oko nas sastoji se i pulsira energijom,svi smo sastavni dio neopisivo velikog energetskog polja.

Energija vibrira različitim frekvencijama i tako dobiva različite kvalitete,od fine do guste. Misao je fini i laki oblik energije,te se brzo i lako mijenja. Materija je relativno gusti i kompaktni oblik energije,sporije se mijenja,ali i materija ima velike varijacije i oscilacije. Živo tkivo finiji je oblik materije,brzo se mijenja i na njega lako utječu mnoge stvari. Stijena je puno gušći oblik materije,sporije se mijenja i zbog toga je teže na nju utjecati, ipak i na stijenu utječe i mijenja je fina lagana energija vode i zraka.

Nuklearna fizika naučava,da sva organska i anorganska materija ima svoju specifičnu atomsku masu tj.svoju energetsku manifestaciju.

Sva materija samo je oblik i kritična masa inteligentne energije,koja tvori i podržava sve tzv.materijalne oblike i forme,te osim "materijalne"energije i energije svijesti(duša),postoji jedino Apsolutna Svijest,a ona je Stvoritelj,matrica svega života,ona je Bog!

Atomi su temeljne čestice vidljivog i nevidljivog svijeta,atomi upijaju i isijavaju energiju tvoreći materiju,dakle sačinjavaju sve materijalno i nematerijalno.

Cijeli Univerzum pulsira energijom nemjerljive potencije/sile. Zračenje Svemira nuklearno je zračenje,čista nuklearna energija,naučava astrofizika. Fizičari su cijepajući atome u akceleratorima i provodeči ponovljive eksperimente ustanovili, da se atomske čestice,pa čak i molekule ponašaju prema očekivanjima provoditelja eksperimenta, što je namjera u rezultat eksperimenta postojanija,to je izvjesnije da će rezultat pokusa ispasti očekivano.

Kvantni fizičari radeći sa atomima tj.atomskim česticama kvantima,otkrili su,da vjera(očekivanje) i namjera u očekivani(vjerovani)rezultat eksperimenta,donosi vjerovani ili očekivani rezultat.

Atomi i subatomske čestice manifestiraju se u raznim tzv.agregatnim stanjima,tekuće,plinovito,kruto i energija(val = frekvencija, titraj = vibracija, foton = svjetlost i plazma = eter),dakle atom je sva agregatna stanja materije i sva agregatna stanja materije jesu atom.

Slika se stvara u oku promatrača!

Atomske čestice ponašaju se kao duh pušten iz boce koji bezuvjetno želi udovoljiti gospodaru, možda nam je teško prihvatljivo ili čak neshvatljivo kako sva materija "pliva" poput ribe u beskrajnom oceanu energije,ali tome je razlog što sva organska i anorganska materija posjeduje svoju specifičnu atomsku masu i sva materija manifestacija je energije.

Gotovo svaka namjera(fokusirana želja) i potreba u životu lako je ostvarljiva,kada joj se ne uskrati moć vjere(očekivanja).

Što nam to drugo govori,nego da energiju možemo oblikovati i upotrebljavati prema našim potrebama i željama,energija ionako sačinjava nas i sve stvari oko nas,iako globalno toga nismo svjesni. Svi oblici energija međuzavisni su i djeluju jedni na druge,svi smo povezani i ovisni jedni o drugima,takva je temelj Univerzuma! Sviđalo se to nekima od nas ili ne?!

Energija iscjeljuje,stvara i mijenja,da bismo je prihvatili nije potrebno mijenjati svoje svjetonazore ili duhovna uvjerenja,energija ionako tvori sastavni dio nas i svega svijeta,bez energije ne postoji život, energija može i promijenit će bolesnu vibraciju u zdravu.

Cijeli Univerzum sačinjen je od dvije osnovne komponente,Eter(duhovni odnosno nevidljivi svijet) i Energija(materijalni odnosno vidljivi svijet)!

Svijest je esencija konstante postojanja,duša je manifestacija svijesti!

Alternativna, Nekonvencionalna, Prirodna medicina

Alternativna medicina ili Nekonvencionalna medicina/Prirodna medicina može se definirati kao metoda iscjeljivanja/liječenja tj.zdravstvene njege,koja varira ili odskače iz prakse konvencionalne zapadne medicine. Najočitija razlika između konvencionalne medicine i alternativne/prirodne medicine u samom je pristupu oboljelom čovjeku,kao i u bezbolnoj neinvazivnoj terapiji koju alternativna medicina ili nekonvencionalna medicina/prirodna medicina primjenjuje,za razliku od invazivnih postupaka koje koristi konvencionalna medicina.

Alternativna medicina ili nekonvencionalna medicina/prirodna medicina prakticira razne terapijske metode iscjeljivanja efikasne i prihvaćene u mnogim zemljama svijeta,neke terapijske discipline u našoj zemlji nisu još potpuno zaživjele,bez obzira na efikasnost terapija,koje se kod nas kao i drugdje jednako uspješno prakticiraju.

Za primjer možemo uzeti Njemačku gdje su iscjeljivanje ljekovitim biljnim pripravcima, holističko iscjeljivanje tj.holistička medicina,zatim Bioenergija-Bioterapija opće prihvaćene metode liječenja,oko 60 % Nijemaca liječi se alternativnom medicinom ili Italiju gdje su Pranoterapija tj. iscjeljivanje pranom i Bioenergija-Bioterapija prepoznate i opće prihvaćene metode liječenja ili Velika Britanija gdje više od 50 godina Udruga duhovnih iscjelitelja egzistira uz klasičnu medicinu, tu su i Slovenija, Češka, Švicarska, Francuska, Poljska, Bugarska, Kina, Filipini, SAD, Meksiko, Japan, Indija i još mnoge druge zemlje u kojima se alternativna medicina ili nekonvencionalna medicina/prirodna medicina primjenjuje uz bok,a često i u suradnji sa klasičnom konvencionalnom medicinom.

U mnogim terapijskim metodama alternativna medicina ili nekonvencionalna medicina/prirodna medicina komplementarna je klasičnoj medicinskoj praksi,posebno energetska ili frekvencijska medicina.

Današnja klasična medicina uvelike je tolerantnija u odnosu naspram alternativne medicine, kao i spram pacijenata koji traže pomoć izvan okvira zapadne medicinske prakse ili u sinergijskom liječenju. Na svijetskom medicinskom kongresu osamdesetih godina prošlog stoljeća,rečeno je kako se alternativna medicina ili nekonvencionalna medicina/prirodna medicina nikako ne treba zanemariti,kao niti njene metode liječenja i pomoći oboljelom čovjeku,te je potrebno u nadolazećim vremenima alternativnu ili prirodnu medicinu proučavati i uklopiti u sustav liječenja i njege,posebno one discipline koje su komplementarne konvencionalnoj medicinskoj praksi.

Liječnici i u našoj zemlji,pogotovo onih mlađe životne dobi i otvorenijih svjetonazora,znaju savjetovati pacijentima i preporučiti neka potraže pomoć kod terapeuta alternativne/prirodne medicine ili iscjelitelja, posebno kod bioenergetičara ili iscjelitelja energetskom tj.frekvencijskom medicinom.

Ponavljam,energetska ili frekvencijska/rezonantna medicina,kao i duhovna medicina potpuno je komplementarna konvencionalnoj medicini,tako da i liječnici znaju potražiti pomoć za sebe ili svoje bližnje,kao i svećenici kada rješenje svojih problema ne pronađu u okviru klasične konvencionalne medicine.

Alternativna medicina ili Nekonvencionalna medicina/Prirodna medicina uzdizanjem i razvojem tehnološke i duhovne svijesti društva,ponovno je postala izuzetno interesantna velikom broju ljudi,kako u cijelom svijetu,tako i kod nas. Traže se informacije i modaliteti kako pomoći sebi i riješiti svoje zdravstvene probleme ili probleme bližnjih,posebno kada im klasična medicina ne ispuni očekivanja i donese potrebno olakšanje i razrješenje zdravstvenih tegoba. WHO tj.Svjetska Zdravstvena Organizacija tvrdi u svom izvješću kako se 80 % svjetske populacije liječi alternativnom/nekonvencionalnom/prirodnom medicinom.

Najčešće tražeći rješenje svojih zdravstvenih problema oboljele osobe u našoj zemlji,koriste tretmane i pomoć alternativne medicine i konvencionalne medicine u sinergijskom pristupu liječenju bolesti.

Alternativna medicina ili Nekonvencionalna medicina/Prirodna medicina i poštedni neinvazivni način tretiranja oboljenja odnosno iscjeljivanja tj.zdravstvene njege,imaju stalni trend rasta popularnosti među ljudima svih dobnih i kulturoloških skupina,posebice zadnjih desetljeća od kada se gigantska mašinerija konvencionalne medicine našla pred teško premostivim zidom mehanističkog pristupa tretiranju oboljenja tj.liječenju čovjeka,a koji se pokazuje manjkavim u svojoj terapijskoj efikasnosti pri rekonstrukciji zdravlja.

Živa bića nisu organski strojevi,čovjek je tijelo,duh i duša i svaka poduzeta radnja iziskuje pristup čovjeku kao kompletnom i cjelovitom biću,posebno u liječenju,te je svaki drugačiji,a prije svega mehanistički pristup predodređen na upitan uspjeh.

Zbog mehanističkog pristupa liječenju,moderna konvencionalna medicina razvila je kirurške tehnike i zahvate,koji ponekad graniče sa umjetnošću,presađivanje organa,presađivanje stanica i tkiva, održavanje života,nebrojene dijagnostičke aparate,gensku ili molekularnu medicinu,nuklearnu medicinu,internu medicinu...,ali je slika bitno drugačija kada se radi o liječenju kroničnih i zloćudnih oboljenja,tu je moderna medicinska znanost ostala na farmakološkom i simptomatskom tretiranju oboljenja,izostavlajući najbitniji faktor,čovjeka i njegovo sudjelovanje u samom procesu liječenja.

Simptomatsko tj.farmakološko tretiranje oboljenja,ne može proizvesti dublji učinak na oboljeli organ i organizam,zbog anorganske prirode preparata i medikamenata koji se koriste u liječenju organskog tijela, te ono uvijek završava samo tretiranjem simptoma,dakle površinskim tretiranjem oboljenja, a ne i stvarnim liječenjem i izlječenjem.

Treba napomenuti kako alternativna medicina ili nekonvencionalna medicina/prirodna medicina nije nekakav čarobni štapić ili čudotvorna pilula,nego metoda ili spektar raznih terapijskih disciplina u kojima se primjenjuje iscjeljivanje kompletnog organizma prirodnim sredstvima,sa naglaskom na sudjelovanju osobe u procesu iscjeljivanja i poticanju imunoloških čimbenika u tijelu,te aktivaciji mehanizama samoliječenja koje posjeduju svi biološki organizmi.

Nažalost mnogi terapeuti i praktikanti alternativne/nekonvencionalne/prirodne medicine nisu dovoljno oboružani znanjem o tjelesnim i metaboličkim funkcijama,te učincima metode koju nude za iscjeljivanje organizma,kao niti osnovnim medicinskim znanjem o anatomiji i fiziologiji, da ne spominjemo patofiziologiju,stanične i imunološke procese,razmjenu staničnih informacija, RNK i DNK regulatorne procese itd.

Zbog spomenute nedovoljne stručnosti mnogih alternativnih terapeuta,koji u pravilu ne znaju dovoljno o tome kakve će učinke po organizam proizvesti terapija koju prakticiraju i kako je najefektnije provoditi, iscjeliteljskim radom baziranom na takvome laičkom principu,daju se argumenti kritičarima i nanosi šteta jednoj humanističkoj disciplini,kao što je alternativna medicina ili nekonvencionalna medicina/prirodna medicina.

Iznimka toga pravila vrijedi jedino kada je u pitanju energetska ili frekvencijska medicina tj. energetsko iscjeljivanje i duhovna medicina ili duhovno iscjeljivanje,u tom slučaju nije neophodno potrebno da iscjelitelj poznaje načelo i osnove medicine,anatomiju i fiziologiju,a kako bi bio vješt i učinkovit iscjelitelj,jer energija iscjeljuje organizam po inteligentnom principu djelovanja na organ(stanična ineligencija ili stanična svijest)koji ima nedostatak ili drugačiju frekvenciju i rezonanciju energije od one uobičajene(zdrave).

Da pojasnim finotvornu bioenergetiku(životnu energiju)organizma,svaki organ ima određenu frekvenciju i rezonanciju stanica,kada određeni broj stanica u nekom organu zrači energiju neuobičajene ili nepravillne frekvencije i rezonancije,takvo stanje nepravilne stanične frekvencije i rezonancije naziva se nefunkcinalno tj.bolesno stanje organa ili oboljenje organizma.

Na fizičkoj ili materijalnoj razini nefunkcionalan organ naziva se bolesnim,ali na energetskoj razini to je samo disbalans ili poremećaj u rezonanciji i frekvenciji određenog broja stanica, na atomskoj razini energije ne postoji bolest,već promjenjeno frekvencijsko i rezonancijsko zračenje energije(energija ne poznaje stanje oboljenja,već različitost stanične frekvencije i rezonancije)!

Promijenjeno frekventno i rezonantno zračenje većeg broj stanica na energetskoj razini,znači poremećaj u regulatornim RNK i DNK staničnim procesima i konfuziju staničnih informacija,ali na fizičkoj ili materijalnoj razini taj stanični poremećaj,znači promjenjeno stanje tkiva tj.organa,a time i organizma.

Da rezimiramo,na energetskom nivou stanice zbiva se poremećaj u frekvenciji i rezonanciji stanične energije,a na fizičkom ili materijalnom nivou tkiva i organa,poremećaj stanične energije pokazuje se kao oboljenje.

Svi biološki organizmi kombinacija su grubotvorne materije i finotvorne bioenergetike(bioenergija tj.životna energija)!

Primjenom energetskog tj.frekvencijskog iscjeljivanja i tretiranjem oboljelog organa i organizma energijom određenih rezonancija i frekvencija,iscjelitelj treba stvoriti energetsku ravnotežu ili balans u oboljelom organu i cijelom organizmu,da li će iscjelitelj i iscjeljivanje imati potpuni ili djelomičan uspjeh ovisi o više faktora,kao što su prvenstveno iscjeliteljeva sposobnost i vještina iscjeljivanja,vrsta i tvrdokornost oboljenja,proširenost bolesti i opće stanje organizma(preostala životna snaga ili vitalnost organizma),te svakako stanje i snaga duha oboljelog čovjeka!

Pokušao sam u kratkim crtama pojasniti modalitete funkcioniranja biološkog organizma i principe djelovanja energetske ili frekvencijske medicine,razloge zbog kojih je iscjeljivanje energijom tj.energetska ili frekvencijska medicina neizmjerno učinkovita,razloge zbog kojih je energetska ili frekvencijska medicina komplementarna konvencionalnoj medicinskoj praksi,što radi ili tko je iscjelitelj i zbog čega bi bilo poželjno,da iscjelitelj raspolaže sa makar minimum medicinskog znanja uz neizostavnu sposobnost iscjeljivanja.

Da je znanstvena zajednica upoznata sa funkcijom i pojmom energije biološkog organizma,kao i sa funkcijom energije nežive prirode,a time i konvencionalna medicina,dokazuje neoborivi svjedok ovdje iznesenih ekspertiza i stavova,a to je najtočniji i jedini neštetan medicinsko-dijagnostički uređaj pod nazivom MRI tzv. magnetska rezonancija,gdje magneti polariziraju staničnu energiju organa i organizma,te tako dobiju povratni rezonantni i frekvencijski odgovor stanične energije,koji onda računalo pretvara u sliku prikazujući stanje organizma,moguće promjene/lezije i oboljenje organa!

Alternativna medicina ili Nekonvencionalna medicina/Prirodna medicina i njeno prakticiranje traži od ozbiljnog terapeuta ili sposobnog iscjelitelja mnogo znanja,vremena,truda i uloženog rada,a prije svega umješnost i vještinu iscjeljivanja/liječenja.

Rezultati koje postiže u rekonstrukciji zdravlja nisu zanemarivi i alternativna medicina ili nekonvencionalna medicina/prirodna medicina,ne zaslužuje omalovažavajući pristup kakvom je ponekad izložena od strane nekih liječnika konvencionalne medicine i pripadnika religijske zajednice.

Alternativna medicina ili Nekonvencionalna medicina/Prirodna medicina i alternativni pristup liječenju ili iscjeljivanje prošlih se godina u nekoliko navrata neopravdano rastezalo po medijima i štampi, pisalo se o "iscjeliteljima-skidačima uroka,vradžbina......",samoukim kiropraktičarima,neškolovanim akupunkturistima,gatalicama iz karata ili graha,magičarima itd.

Takav oblik neistinitog informiranja i senzacionalističkog prikazivanja od strane medija,neodgovoran je i štetan spram ozbiljnih terapeuta alternativne medicine,jer alternativna medicina ili nekonvencionalna medicina/prirodna medicina,jesu terapijske discipline prirodnog liječenja ili iscjeljivanje energetskom tj. frekvencijskom medicinom.

Alternativna medicina je humana,kao što se humanom i treba nazivati svaka radnja kojom se pomaže drugom biću u potrebi.

Povijest medicine govori da se alternativna medicina/nekonvencionalna medicina/prirodna medicina,energetska tj.frekvencijska medicina i duhovna medicina prakticira u cijelom svijetu tisućama godina u raznim oblicima i formama.

Prvi zapisi o fiziologiji i anatomiji ljudskog tijela,te razni operativni zahvati i liječenja ili iscjeljivanje stari su tisuće godina i koristile su ga velike kulture i carstva poput Sumera,Babilona,Perzije,Egipta,Kine,Indije,Turske,Grčke,potonja bi trebala biti zahvalna za svoju kulturu i znanost perzijskom carstvu i cijelom istoku,kojim su vladali stoljećima asimiliravši njihovu kulturu i nauku. Kako bi inače ratnička,poljodjelska i stočarska Grčka nakon samo stotinjak godina postala jedna od najvećih svjetskih kultura poznatih po bogatstvu,znanosti,arhitekturi,književnosti,medicini i filozofiji. Na zapadu je zabilježeno prvo seciranje i proučavanje anatomije ljudskog tijela tek prije nekih 500 godina,a u tajnosti ga je obavio Leonardo daVinci.

Prva ozbiljna liječenja,dakle tadašnju medicinu koja je prije svega bila ono što danas zovemo alternativna medicina ili nekonvencionalna medicina/prirodna medicina, kao i kulturu,književnost,matematiku,biologiju i druge društvene i prirodne znanosti poput alkemije, koja je na zapadu preimenovana u kemiju,donijeli su u Europu Arapi prije nekih 9-10 stoljeća.

U Indiji se medicina i anatomija kao i fiziologija tijela i duha,kemija,matematika i velika većina onoga što danas nazivamo prirodnim i primjenjenim znanostima podučavalo još prije 5 - 7000 godina. Danas Indija ponovno preuzima primat zemlje sa najrazvijenijim visoko školskim obrazovanjem, najbolji i najprestižniji medicinski,informatički i ini fakulteti nalaze se u Indiji i bogati Amerikanci,Europljani i istočnjaci studiraju i odlaze na doškolovanje u Indiju,definitivno jednu od starih kako u znanstvenom tako i u duhovnom smislu najnaprednijih svjetskih kultura. Indija ima tri stare i glavne religije ili vjere,a to su Brahmanizam(monoteizam),Budizam(monoteizam) i Hinduizam(politeizam),te od mlađih religija Kršćanstvo i Islam.

Alternativna medicina ili Nekonvencionalna medicina/Prirodna medicina nije i u nju nikako ne spadaju razna vračanja i gatanja,kao što su grah,kava,rune,tarot,sibila karte..., skidanje ili stavljanja uroka i čarki,vidovnjaštvo i proricanje sudbine ili istine,magičarstvo,spiritizam,okultizam,astrologija....itd. Nabrojane tehnike spadaju u ezoteriju i nisu alternativna medicina/nekonvencionalna medicina/prirodna medicina i sa alternativnom medicinom nemaju apsolutno nikakve veze,iako razni "svaštari"pokušavaju svoje ezoterijske i ine radnje,ugurati u gnijezdo alternativne/prirodne ili energetske tj.frekvencijske medicine.

Alternativna medicina ili Nekonvencionalna medicina/Prirodna medicina nisu niti akupunktura, osteopatija, homeopatija, kiropraktika, razne fizikalne terapije, refleksologija, medicinske masaže i akupresure, hipnoza, kineziologija itd. Do prije 30-tak godina i ove terapijske metode bile su alternativna medicina ili nekonvencionalna medicina/prirodna medicina,ali danas spadaju u pomoćne metode liječenja koje je konvencionalna medicina uzela pod svoje okrilje.

Alternativna medicina/nekonvencionalna medicina/prirodna medicina potezom pera na papiru postaje klasična konvencionalna medicina i dakako od tada akupunkturu, osteopatiju, homeopatiju, kiropraktiku, refleksologiju, kineziologiju, hipnozu, akupresuru i još mnoge druge terapijske discipline smiju prakticirati isključivo osobe,koje su pohađale klasične škole medicinskog smjera(liječnici,fizikalni terapeuti,maseri,farmaceuti itd).

Klasična konvencionalna medicina uzima pod svoje okrilje one terapijske metode koje može koristiti kao pomoćne metode liječenja i jednostavno ih prakticirati kao dopunsku terapiju,liječnici završavaju specijalizaciju za fitoterapiju, homeopatiju, osteopatiju, akupunkturu, razne oblike fizikalnih terapija, medicinskih masaža, kiropraktiku, refleksologiju, kineziologiju, hipnozu..............., dok je stvar sa energetskom tj.frekvencijskom medicinom i duhovnom medicinom iz temelja drugačija, ne postoje mogućnosti školovanja i stavljanja u opću praksu,nečega što zahtjeva urođenu sposobnost.

Sa iscjeliteljskim sposobnostima dolazi se na svijet,iscjeliteljske sposobnosti ne mogu se naučiti na tečajevima,a kako neki govore,podučavaju ili se tome nadaju,jer bi voljeli postati uspješan iscjeljitelj. U današnje vrijeme to je postala gotovo pomodnost,mnogi bi pohodili ili pohode tečajeve kod nekog od sposobnih ili poznatih iscjelitelja,pa na posao iscjeljivanja,ali zaboravljaju da se ne može kupiti tuđa urođena sposobnost i vještina!

Biti iscjelitelj nije zvanje ili profesija,biti iscjelitelj znači posjedovati urođenu sposobnost i vještinu iscjeljivanja,nije jednostavno povratiti narušeno zdravlje, tako savršeno funkcionalnog biološkog organizma,kakav je ljudski organizam.

Disciplinu energetskog ili frekvencijskog iscjeljivanja koju prakticira iscjelitelj za tretiranje i iscjeljivanje organizma nije problem naučiti,međutim imati super snažnu energiju/bioenergija ili duhovnu energiju,kojom je moguće djelovati na materiju i mijenjati strukturu stanice,te tako utjecati na stanične procese i postići iscjeljenje bolesti,ne može svatko tko ima želju biti iscjelitelj,razlog tome je što super snažnu energiju/bioenergija ili duhovnu energiju ima vrlo mali broj ljudi,ponavljam, sa time se osoba rađa.

Iscjelitelji se rađaju kao iscjelitelj!

Otprilike takav zaključak donijeli su njemački,talijanski,češki,poljski,francuski,kanadski,američki..., znanstvenici sa instituta za paranormalna istraživanja,a nakon testiranja na uzorku od nekoliko milijuna ljudi u zadnja tri desetljeća,mogli su zaključiti da samo 1 % ljudi ima super snažnu energiju/super snažna bioenergija,dakle pune iscjeliteljske sposobnosti,15 % ljudi ima snažnu energiju/snažna bioenergija i ograničene sposobnosti iscjeljivanja,a ostali ljudi pojačan,normalan ili slab biopotencijal/bioenergija,dakle nemogućnost bitnijeg utjecaja na organizam.

Iscjelitelji, zaista iscjeljuju!

Zaključak je američke liječničke komisije nakon rigoroznih bolničkih i laboratorijskih testiranja koja su još u osamdesetim godinama prošlog stoljeća obavili u ponovljivim(2 puta ponovljen eksperiment) i najstrože kontroliranim uvjetima sa najtežim bolestima i bolesnicima,posebno sa oboljelima od AIDS-a u terminalnoj fazi bolesti.

Kontrolna odnosno tretirana skupina bolesnika pokazala je 90 % poboljšanje općeg stanja u odnosu na netretiranu skupinu oboljelih.

Testiranja su obavljena na način da iscjelitelj tretira oboljelog na daljinu preko fotografije,bolesnik nije znao da iscjelitelj vrši iscjeljivanje nad njime s time,da su iscjeliteljima svaki tjedan mijenjane fotografije oboljelih koje su trebali iscjeljivati,te su se rotirali svi iscjelitelji na iscjeljivanje svih oboljelih.

Za iscjeljivanje koje se vrši nad oboljelima znali su samo iscjelitelji i liječnici koji su provodili eksperiment,kako bi se isključila mogućnost da oboljelima bude bolje zbog placebo efekta ili mogućeg sugestivnog djelovanja koje bi mogao iscjelitelj imati na oboljelog.

Naravno nije potrebno napominjati skepticizam i nevjericu koju su liječnici osječali spram iscjelitelja ili najrigoroznije provjere koje su radili u bolnicama i laboratorijima,ništa se nije htjelo prepustiti slučaju,nikakvi propusti nisu se smjeli dogoditi.

Liječnička komisija nije testirala koje iscjeliteljske discipline su uspješnije,a koje manje uspješne uz objašnjenje,kako im to nije bio primarni cilj,nego je primaran bio učinak koji ima ili nema iscjelitelj na bolest i bolesnika. Dakle liječnike je zanimala isključivo učinkovitost i potvrda ili negacija iscjelitelja i njihovo iscjeljivanje.

Treba napomenuti da su u laboratorijskim i bolničkim eksperimentima sudjelovali samo iscjelitelji iz područja energetske tj.frekvencijske medicine,duhovni iscjelitelji i iscjelitelji vjerom (radilo se o Šamanizmu,dakle o iscjeliteljima vjerom,ne o religijskim ili crkvenim iscjeliteljima).

Alternativna medicina ili Nekonvencionalna medicina/Prirodna medicina i iscjelitelji koji je prakticiraju u našoj zemlji još uvijek su nekakva smetnja određenom broju liječnika i svećenika(dušebrižnika), te dozom omalovažavajućih riječi "časte" iscjelitelje i iscjeljivanje prirodnim sredstvima, a ponekad se na meniju nađe i energetska medicina tj. energetsko ili frekvencijsko iscjeljivanje.

Kritičarima i oponentima nebitno je,što se alternativna medicina ili prirodna medicina koristi tisuće godina u gotovo svim svjetskim kulturama,a na Istoku se prakticira kontinuirano od davnina pa do današnjih dana, bez pokušaja da se alternativna medicina ili prirodna medicina ili energetska tj.frekvencijska medicina izgura u područje granične medicine,kao na Zapadu.

Međutim,vješt i sposoban iscjelitelj ne zamjera ništa svojim kritičarima i oponentima, svi ljudi imaju pravo na svoje mišljenje,stavove,želje i na svoju vjeru!

Duhovni zakon govori,da ono što mislimo to i jesmo odnosno,da je čovjek zbir njegovih misli!

Alternativna medicina ili prirodna medicina i energetska tj.frekvencijska medicina bez većeg osporavanja prakticira se u većini zemalja svijeta i pomogla je pri rekonstrukciji zdravlja nebrojenim ljudima i životinjama.

Najjednostavniji testni ili ogledni primjer učinkovitosti energetskog iscjeljivanja ili energetske tj. frekvencijske medicine,jeste kada iscjelitelj tretira oboljelu životinju i dovede je do ozdravljenja, naime tada nitko ne može tvrditi kako se radi o placebu ili sugestibilnosti koju iscjelitelj ima nad oboljelim,dakle nije moguće osporiti ljekoviti učinak energije kojom iscjelitelj tretira oboljenje.

Tko će znati,možda i životinje nekako razumiju značenje pojma iscjelitelj,te da će ozdraviti zato što ih tretira iscjelitelj i dolazi do vjerovanog ili spontanog ozdravljenja?

Svijet se razvija,kako tehnološki,tako i duhovno i kod nas polako ali sigurno dolazi vrijeme kada neće trebati potiho govoriti o alternativnoj/prirodnoj i energetskoj tj.frekvencijskoj medicini,već jasno i glasno reći kako ona nije svemoguća,ali je potrebita za očuvanje i rekonstrukciju zdravlja uz konvencionalnu medicinu ili u sinergijskom pristupu liječenju i poboljšanju kvalitete života.

Želim naglasiti kako nemam nikakve intencije ni u kom segmentu omalovažavati klasičnu konvencionalnu medicinu,to čine samo nerealne individue ili osobe mentalno upitng zdravlja.

Konvencionalna medicinska praksa definitivno ima enormnu vrijednost za čovjeka i neupitna je njena učinkovitost specijalno pri brzim medicinskim zahvatima na i u ljudskom tijelu,gdje nema vremena za dugotrajna liječenja,te je najvidljivija njena efikasnost kod spašavanja i održavanja života hitnom medicinskom intervencijom,kirurškim zahvatima,rekonstrukcijskim zahvatima,aparatima za održavanje života,njezi bolesnika,dijagnostičkim uređajima,.....itd.

Nezamisliv je današnji urbani i brzi način življenja bez moderne konvencionalne medicine i njene humanističke prakse. Međutim,što se tiće mehanističkog pristupa moderne medicinske znanosti čovjeku i njegovom zdravlju,invazivnim dijagnostičkim pretragama ili efikasnosti simptomatske terapija kod kroničnih ili zloćudnih oboljenja,tu je situacija u bitnome drugačija i mnogo manje zavidna.

U nas i dalje ima,a vjerojatno će i nadalje biti pokušaja od strane konvencionalne medicine osporiti svako iscjeljenje kao spontano ozdravljenje,placebo ili slučajnost(krivo postavljena medicinska dijagnoza) ili se nelijepim riječima prozivaju iscjelitelji i iscjeljivanje od strane određenog broja pripadnika crkvenog klera,a sve kako bi se obezvrijedila alternativna medicina ili nekonvencionalna medicina/prirodna medicina njeno iscjeljivanje i iscjelitelj.

Zar ne bismo po modelu osporavanja svega što ne vidimo vlastitim očima,a energija je osjetna ali nevidljiva golim okom i Boga mogli osporavati,pa ipak Ga nevidjesmo,kao što Ga nevidje niti svećenstvo i nije moguće Boga istražiti u našim laboratorijima,a mnogi naučnici jesu ateisti iz istih i sličnih razloga? Treba se zamisliti nad razinom egoistične samodopadnosti,ako takvom negativnom percepcijom pristupamo svemu što nam je nepoznato ili nam interesno ne odgovara?

Bogu hvala,velika većina ljudi na planetu vjeruje u postojanje Boga, bez obzira kojoj religiji pripadali,kakve obrede imali i kojim imenom Boga zazivali. U Boga se uzdamo i osjećamo Njegovu prisutnost u svakoj stanici vlastitog bitka! Amen i Aleluja! Bogu hvala i zbog toga što većina ljudi vjeruje da postoje iscjelitelji i što većina ljudi na planetu vjeruje u opravdanost postojanja iscjelitelja! Amen i Aleluja!

U današnje vrijeme dovoljno je informacija u brojnim medijima i bezbrojnim knjigama o paranormalnim pojavama,alternativnoj/nekonvencionalnoj/prirodnoj/holističkoj/energetskoj medicini,energijama,duhovnoj medicini i duhovnom iscjeljivanju,psihokinezi i psihokinetičkoj kirurgiji,duhovnim moćima čovjeka i raznim iscjeljenjima.

Kvantna fizika i druge grane prirodnih znansti proučavaju i dijelom su dokazale,što sve energija i moć namjere mogu i kakve blagotvorne i nevjerojatne učinke po čovjeka proizvode. Mnogi inozemni znanstvenici,književnici,novinari,profesori i liječnici stekli su popularnost i osigurali financijsku sigurnost napisanim i prodanim knjigama o paranormalnome,duhovnim i životnim energijama,alternativnoj medicini/nekonvencionalnoj medicini/prirodnoj medicini, holističkoj medicini,energetskoj medicini,moći ljudske misli,moći želje i namjere,psihokinezi,telekinezi,iscjeliteljima,duhovnom iscjeljivanju i energetskom ili frekvencijskom iscjeljivanju i iscjeljenjima,jogi.....itd.

Alternativna medicina ili Nekonvencionalna medicina/Prirodna medicina i najčešće terapijske metode koje prakticira alternativna medicina ili nekonvencionalna medicina/prirodna medicina,prvenstveno su razni oblici energetske ili frekvencijske medicine tj.energetsko iscjeljivanje,Pranoterapija ili iscjeljivanje pranom,Bioenergija-Bioterapija,polarna terapija/iscjeljivanje,medijalno iscjeljivanje,Qigong,Šamanizam,Psihokineza i iscjeljivanje psihokinetičkom kirurgijom,Reiki iscjeljivanje,Ayurveda,Holističko iscjeljivanje tj.Holistička medicina,iscjeljivanje lijekovitim biljem,zdravstvene dijete i postovi,terapija vodom,terapija zvukom,terapija svjetlom,terapija manipulacijom sunčeve energijom,Shivambu Kalpa Vidhi terapija, te još mnoge druge metode iscjeljivanja,nema potrebe za nabrajanjem svih.

Alternativna medicina ili Nekonvencionalna medicina/Prirodna medicina primjenjuje zaista cijeli spektar raznih terapijskih disciplina,ima ih uspješnijih i manje uspješnih u iscjeljivanju i poticanju imunoloških procesa i aktivaciji mehanizama samoliječenja,međutim pod kišobranom alternativne medicine nađe se u ponudi i kojekakvih upitnih metoda koje zaista nemaju nikakve veze sa alternativnim pristupom rekonstrukciji zdravlja. Ustvari,kada čovjek bolje razmisli ne zna sa čime bi uopće mogle imati veze i zasigurno nije sve korisno što se reklamira pod kapom alternativne medicine,niti su sve metode koje se nude jednako kvalitetne i sposobne pomoći čovjeku,svaki iscjelitelj i alternativni terapeut sigurno nije jednako učinkovit,a razlike znaju biti ogromne uostalom,niti ljudi nisu istovjetni jedan drugome.

Lječnici konvencionalne medicine,terapeuti i razni iscjelitelji alternativne ili prirodne medicine, u većini slučajeva ne shvaćaju jednu osnovnu i nepromijenjivu istinu,da za uspješno liječenje ili iscjeljivanje biološkog organizma,nije dostatno imati zvanje stečeno u medicinskim školama ili tečajevima kod bioenergetičara,pranoterapeuta,reikista ili nekih drugih alternativnih terapeuta!

Liječenje i iscjeljivanje vještina je i sposobnost,uvijek će ostati vještina i sposobnost,te nikada neće postati zvanje ili profesija za onaj mali broj vještih i sposobnih liječnika,terapeuta i iscjelitelja!

Nikada ne zaboravimo moć ljudskog duha tog svemogućeg liječnika i iscjelitelja!

Duh je gospodar tijelu i zapovijeda duši!

Želja iskrenog srca i do neba stiže!

Natrag na vrh