Iscjelitelj Zdenko
  Centralno mjesto prirodne i duhovne medicine
Iscjelitelj Zdenko
Zagreb, Hrvatska
Mob: +385 (98) 9211 076

iscjelitelj.zdenko@vip.hr

Ljekovito bilje

Saznanja o ljekovitim svojstvima mnogih biljaka i širok spektar njihove primjene,kao i efikasnost koju postižu kod raznih fizičkih i mentalnih poremećaja ili oboljenja,osnova su njihove velike popularnosti, te česte upotreba,kako kod velikog broja ljudi širom svijeta,tako i kod nas. Upotreba ljekovitog bilja nanovo je dobila na važnosti,unazad tridesetak godina.

Mišljenja su se mijenjala,kako je praksa pokazivala mogućnosti neinvazivnog tretiranja mnogih oboljenja i poremećaja ljekovitim biljem i preparatima ljekovitog bilja,kod kojih je konvencionalna medicina pod ruku sa farmakologijom,bila prisiljena priznati neizlječivost i štetnost tj. nuspojave kemijskih i sintetskih lijekova,po biološki organizam.

Ne shvaćam odakle bilo kome,pa tako i znanstvenoj zajednici misao vodilja,da anorganskom materijom može liječiti ili izliječiti organsku materiju ili biološki organizam? Da li je moguće poravnati oštećenje automobilskog branika koji je od plastike(anorganska materija)ili komad zida sanirati granulama životinjskog,ljudskog ili biljnog mesa,a da li je moguće ranu ili ozljedu ljudskog,životinjskog ili biljnog tijela(organska materija) sanirati i izliječiti granulama/komadićima plastike,vapna,cementa,betona? Naravno,da je odgovor kako je to nemoguće,a zašto onda bilo koja znanost ili znanstvenik, ako radi za dobrobit čovjeka,a ne samo za vlastite interese(farmaceutska i medicinska industrija), može tvrditi ili raditi po principu anorganskom materijom izliječiti organsko tj.biološko tijelo, kada je kristalno jasno,da je to protuprirodno i nemoguće provesti?

Znanstvenici iz raznih područja biokemijskih znanosti i farmakološke kompanije,istraživali su oko 3000 od postojećih 300000 biljnih vrsta. Ispitujući ljekovita svojstva,kao i toksičnost biljaka napravljeni su mnogi danas poznati sintetski i kemijski lijekovi,koji su našli svoju široku primjenu i kod najtežih oboljenja,međutim biokemičari i farmakolozi nisu uzeli i danas ne uzimaju u obzir,da nije dovoljno izdvojiti i pojačati djelatnu tvar biljke i napraviti pilulu/tabletu/tekućinu,te na taj način izliječiti oboljenja.

Bez obzira na umjetno pojačavanje djelatnih tvari biljke u sintetskim odnosno,anorganskim tvarima koje proizvodi farmakologija,biljka u svom prirodnom procesu obavlja bezbrojne stanične i kemijske funkcije,raznim supstancama i tvarima prisutnim u stanici i staničnom procesu biljke,te niti biokemija,niti molekularna medicina,niti farmakološki stručnjaci,ne mogu iskopirati kemijske procese bilo koje biljke i proizvesti kopiju iste u vidu sintetskog lijeka,već samo djelomično neprirodnu kopiju,ali sa mnogo toksičnih nuspojava po biološki organizam.

Pogledajmo bilo koji "lijek"na tržištu,on je prvenstveno načinjen od anorganskih i umjetnih tvari,ekstremno je toksičan i ne liječi baš ništa,već samo djeluje simptomatski(smirivanje simptoma), dakle ne postoji niti jedan jedini lijek,kojim se medicina ili farmakologija može podičiti,da liječi bilo koje oboljenje,čak niti običnu prehladu ili gripu!

Imunologija i imunološki lijekovi perjanica su medicine i farmakologije,međutim napravljeni od anorganskih tvari jednako su toksični,kao i oni kopirani od biljaka s time, da su imunološki lijekovi kemijska odnosno,sintetska kopija tvari i staničnih procesa ljudskog organizma,kao što su ; hormoni i enzimi, reduktaze, aminokiseline, antitijela, imunoglobulini, citokini, monokini, glutadion, cistein, padutin, urikinaza, melatonin, endorfin, progesteron, pregnenolon, prostaglandin, noradrenalin, melantropin, genistein, kortizol, kortikosteroidi, tiroksin, prolaktin, estradioli, dehidroepiandrosteron(DHEA), granulocitno/monocitno stimulirajući faktor(GM-CSF), faktor nekroze tumora(FNT), interleukini(IL), interferoni(IF), specifični i nespecifični kondritini, kortikotropin(ACTH), TBP l + 2(proteini koji mogu zakočiti burnu reakciju imunološkog sistema i spriječiti aktiviaciju virusa) Antineoplastin(frakcija peptida koja sprečava rast stanica raka,a ne utječe na rast normalnih stanica), 3-metil-glioksal(supstanca koja razara stanice raka)...... itd.

Nabrojane stanične supstance,osim što su toksična anorganska i sintetska kopija prirodnih imunološko-kemijskih procesa biološkog organizma,ekstremno su skupa i donose enormne zarade farmakologiji i medicinskoj industriji!

Npr. jedna injekcija Antineoplastina(frakcija peptida koja sprečava rast stanica raka) ima cijenu od 10.000 USD-a, i potrebno ih je 4-5 u jednom ciklusu liječenja zloćudnih oboljenja!

Imunološke ljekovite supstancije,antitjela,hormone i enzime koje farmaceutske kompanije i medicinka industrija skupo prodaju,svim su ljudima dostupne gotovo besplatno,a ne samo ljudima koji mogu platiti velike svote novca. Ljekovite imunološke i metaboličke tvari čine sastavni dio kemijskog procesa biološke stanice, dakle tijela i nisu toksične,te nemaju nuspojava po biološki organizam!

Kako god mi mislili ili nam bilo prezentirano o znanstvenoj,medicinskoj ili farmakološkoj svemoći, takav stav niti približno ne odgovara realnosti,jer znanost do danas ne poznaje niti 10 % staničnog procesa bilo kog biološkog organizma,ljudskog,životinjskog ili biljnog i nije u mogućnosti napraviti "čarobnu pilulu" koja liječi sve bolesti,čak niti dugovječniju repliku stanice.

Stanica biološkog organizma čovjeka,životinje ili biljke provodi više kemijskih procesa,nego sve tvornice na svijetu zajedno,sa svim vrstama kemijskih proizvoda.

Biološki organizam,savršeni je Božji organizam i samo onaj tko je stvorio život, poznaje sve njegove stanične tj. biološke procese!

Upamtimo,niti jedna medicina ne liječi,jedino naše tijelo može izliječiti bolest,mi organizmu trebamo pružiti podršku vanjskim utjecajem prirodnim i lijekovitim sredstvima,kako bi se aktivirali imunološki i metabolički procesi samoliječenja,koje posjeduju svi biološki organizmi!

Bez aktivacije staničnih tj.imunoloških i metaboličkih procesa organizma,neće se dogoditi proces izlječenja niti jednog oboljenja,čak niti obične prehlade ili gripe! Liječnik ili iscjelitelj treba oruđem/alatom,dakle sposobnošću i vještinom koje mu stoje na raspolaganju isprovocirati odnosno,izvršiti utjecaj prirodnim i lijekovitim sredstvima na organizam,tek tada ovisno o tome,da li je utjecaj na organizam postignut i izvršena aktivacija samiscjeljujučih mehanizama, počinje ili ne počinje proces liječenja tj.ozdravljenja!

Čudotvorna izlječenja ili iscjeljenja ne postoje,iako ponekad izgledaju kao čudotvorna, ipak je u pitanju nečiji dugotrajni rad na čovjeku,njegovu organizmu i ozdravljenju!

Da rezimiramo,tko god vas pokuša uvjeriti kako on(iscjelitelj) ili njegova medicinska praksa(liječnik) liječi bolesti,da li je u pitanju liječnik klasične medicine,alternativni terapeut ili iscjelitelj, ne govori vam istinu i upitnog je medicinskog znanja,moralnog stanja i mentalnog zdravlja!

Nije mi namjera kritizirati konvencionalnu medicinsku znanost i umanjivati njena dostignuća, koja su velika na području kiruške medicine,hitne medicinske intervencije,hematologije i održavanja života,već samo naglasiti neopravdanost i neodrživost prikaza svemoćnosti,jer konvencionalna medicina nije u stanju izliječiti bolesti,uostalom zašto bi koristili medicinski termin kronično(chr.)oboljenje, što u prijevodu znači stalno ili neizlječivo,ako klasična medicinska praksa liječi bolesti.?!

Svakodnevno smo svjedoci raznih novinskih članaka,koji se u "čudu" raspišu o nekom "novo" otkrivenom ljekovitom svojstvu ili djelovanju ove ili one biljke. Polako,ali sigurno vraćamo se,a svakako se i trebamo vratiti prirodi i prirodnom načinu življenja.

Od pamtivjeka su naši preci istraživali i probijali se prostranstvima svijeta,spoznavali su i uspješno koristili razno ljekovito bilje za vidanje rana ili ozljeda,sprečavanje oboljenja i liječenje bolesti. Kroz cijelu ljudsku povijest sakupljen je ogroman potencijal znanja o ljekovitom bilju i raznim oblicima medicine tj.liječenja bolesti,koje je suvremeni čovjek zapostavio i dobrim djelom zaboravio. Znanstvena zajednica i farmaceutska industrija/kompanije potisnuli su u drugi plan svaku vrstu i oblik prirodnog liječenja,obezvrijedivši sve prirodno s vremenom je farmakologija,kao i medicinska industrija postala najunosnija grana privrede/biznisa na globusu.

Farmaceutske kompanije financiraju medicinu,znanost i medicinski razvoj,a za uzvrat medicina " liječi " i zastupa farmakološka sintetska i kemijska sredstva "lijekove" u tretiranju oboljenja! Liječenje prirodnim sredstvima ne može se adekvatno i u dovoljnoj mjeri unovčiti/naplatiti, obzirom da ne može donositi dovoljno profita velikim konglomeratima,zbog toga ne postoji stvarni interes za biološku prirodu čovjeka,kao niti za liječenje/iscjeljivanje prirodnom medicinom!

Što se tiče dobrobiti čovjeka i plastičnog humanizma,ma koga je stvarno briga za čovjeka, uostalom zar je državu i političare briga(osim na izborima) ili je bilo koju državnu instituciju briga za čovjeka,naravno da nije,oni se brinu samo za sebe,a za nas obične"male"ljude brinu jedino,kako nas iskoristiti materijalno i duhovno,kako nas porobiti i držati u ropstvu,strahu,bez ikakvih stvarnih ljudskih sloboda ili cjelovitosti ljudskog bića,uskoro će nas čipirati(životinje već čipiraju) kako ne bismo imali bilo kakve mogućnosti za slobodu,a sve uz tapšanje po ramenu i priče o našoj dobrobiti i jednostavnijem životu i obavljanju svakodnevnih radnji. Apsolutna kontrola zanima sve i jednu državu i državnu instituciju,velike religije također žele i zagovaraju potpunu kontrolu i stavljanje čovjeka pod što veći utjecaj,pa uslijed takve globalne slike koja vrijedi svuda u svijetu,zašto bi gradove,lokalne uprave i samouprave,privatne kompanije,farmaceutsku i medicinsku industriju,banke i ostale konglomerate bilo briga za dobrobit čovjeka,bilo briga za vas?!

Čovjeku je potrebno buđenje,povratak prirodi,nanovo postati jedno sa svime,povratiti cjelovitost i dignitet ljudskog i Božanskog bića,potrebno je shvatiti da si jedino sami možemo pomoći i da sami trebamo brinuti o sebi ili bližnjima,te da nitko drugi to neće učiniti umjesto nas ili za nas,zato je uzaludno očekivati pomoć bez naše intervencije i borbe,kako vrijedi općenito u životu,tako vrijedi i u bolesti!

Za svako oboljenje,stvori Bog prirodnu protutežu,ljekovitu biljku!

Polagano,ali sigurno čovjek nanovo otkriva vrijednosti prirodnog, netoksičnog, neškodljivog i neinvazivnog očuvanja zdravlja i rekonstrukciju zdravlja. Iscjeljivanje upotrebom pripravaka i mješavina ljekovitog bilja,prakticiram već dugi niz godina u svojoj iscjeliteljskoj praksi,kao prevenciju,čišćenje organizma od toksina, skidanje suvišnih kilograma, oporavak nakon hospitalizacije,oporavak i potpuni povratak zdravlja kod lakših i teških oboljenja, kao što su; karcinom, karcinoid, sarkom, limfom, melanom, blastom, gangliom, plazmocitom, metastazirani tumori/oboljenja, leukemija, multipla mijelom, ciroza jetre, Alzheimer, Parkins, Chron, cista, ulcerozni kolitis, diabetes, nefritis, nefroza, ateroskleroza, artritis, artroza, hipo i hipertireoza, aritmija srca, infarkt miokarda, angina pektoris, astma srčana i bronhijalna, bronhitis, emfizem, multipla skleroza, epilepsija, ishemijski i hemoragijski moždani udar, gangrena mokra i suha, venska tromboza i razna druga oboljenja.

Kada su u pitanju najteža oboljenja,poput zloćudnih i drugih autoimunih bolesti u pravilu koristim kombinaciju ljekovitih biljnih mješavina, razne pripravke od bilja (masti, tinkture, biljne napitke), minerale i vitamine, naturopatsku prehranu i zdravstvene dijete, ljekovite postove, energetsku tj.frekvencijsku medicinu, bioenergija-bioterapija, medijalno iscjeljivanje, pranoterapija ili iscjeljivanje pranom, duhovno iscjeljivanje, shivambu kalpa iscjeljivanje i druge metode iscjeljivanja, ovisno o težini,zloćudnosti ili invazivnosti oboljenja u organizmu.

Povratak prirodi,čovjekov je povratak zdravlju!

Natrag na vrh