Iscjelitelj Zdenko
  Centralno mjesto prirodne i duhovne medicine
Iscjelitelj Zdenko
Zagreb, Hrvatska
Mob: +385 (98) 9211 076

iscjelitelj.zdenko@vip.hr

Meditacija

Meditacija je disciplina čijim se prakticiranjem fizičko i energetsko tijelo(Aura),dovodi u potpuni sklad i ravnotežu. Meditacija je izuzetno jednostavna metoda vježbanja uma,koja ne zahtjeva nikakav utrošak energije,dapače snažno podiže energetsku razinu fizičkog i energetskog tijela,kada se redovito izvodi. Vježbom tj.svakodnevnim prakticiranjem,meditacija i sposobnost kontrole uma postaju sve intenzivniji,dok ne prerastu u osjećaj fizičkog i duhovnog spokoja ili buđenja više svijesti odnosno,nadsvijesti.

Meditacija djeluje poput tonika/eliksira na tijelo i um,umiruju se emocije i svjesno stavljaju pod kontrolu,umanjuju se ili potpuno smiruju bolovi,ako isti postoje u tijelu,dolazi do potpunog uspostavljanja protoka energije čakrama i energetskim tijelom(Aura),otvaraju se blokade nastale u fizičkom i energetskom tijelu i uspostavlja osjećaj dubokog spokoja,umjesto prijašnjeg nemira.

Meditacija umiruje"glasnost"mozga koji stalno buči i nikada ne miruje,tako da je teško čuti tišinu i imati unutarnji dijalog sa vlastitim duhom i dušom,a koji se isključivo dešava u dubokoj meditativnoj tišini tj. kontemplativnoj meditaciji.

Redovita meditacija spušta elektrofrekvenciju mozga(EEG)sa pobudljivih "Beta" moždanih valova frekvencije veće od 14 herza(hz)na kojoj funkcionira velika većina ljudi,na razinu "Alfa"moždanih valova frekvencije od 7 do 14 herza(hz). Meditacija i boravak na frekvenciji "Alfa"moždanih valova,ubrzava procese obnavljanja i samoiscjeljivanja,razvija duhovnu i podsvjesnu koncentraciju ili tzv.drugu pažnju tj.umiruje unutarnji dijalog,dok boravkom na frekvenciji "Beta" moždanih valova,čovjek pojačano osjeća svaki podražaj bola,nervozu,agresiju i duhovni nemir.

Meditacija i meditativne tehnike poznate su takoreći od prapočetka ljudske civilizacije,pomoću njih čovjek je nalazio spokoj i duševni mir,tražio odgovore na neodgovorena pitanja,molio se i još uvijek moli Bogu,obraćajući Mu se u tišini svojih misli "meditativna ili kontemplativna molitva". Meditacija,te razni oblici meditativnih tehnika prakticiraju se u svim istočnjačkim religijama i u kršćanskoj religiji također. U kršćanskoj religiji prakticira se meditacija pod imenom"kršćanska" meditacija. Kroz cijelu ljudsku povijest svakoj vrsti duhovnosti,vjere i religije,neopisivo je koristila meditacija, za razvijanje unutarnjeg odnosa sa Bogom.

Danas postoji veliki broj meditacija i raznih meditativnih tehnika,bilo da se radi o želji za samospoznajom,zdravlju,opuštanju,samoiscjeljivanju,potragom za duhovnim mirom i potragom za višom svijesti ili Božanskom svijesti. Niti jedna duhovna osoba,niti jedna duhovnost,niti jedan duhovni iscjelitelj,bez razvijene meditativne kulture ili prakse,ne može razviti svoje fizičke i duhovne potencijale,ne može biti duhovan i proširene svijesnosti,ne može biti duhovni učitelj ili iscjelitelj.

Meditacija i meditativne tehnike uvedene su i u medicinsku praksu i medicinske udžbenike,kao i u razne klinike,koje se bave terapijama odnosno,tretiranjem teških bolesti poput raka ili AIDS-a.

Meditacija i vizualizacija neopisivo mnogo može i napraviti će na poboljšanju zdravlja i kod najtežih bolesti.

Što god poduzeo,sve će ti uspjeti,puteve će ti obasjavati svjetlost!
Job 22:28

Natrag na vrh